AKTUELLT

Äldreomsorg

I Långserud har vi ett eget äldreboende som heter Smedgården. Till Smedgården flyttar man på eget iniativ och det drivs som en ekonomisk förening på lokalt iniativ. 
 
Smedgården är ett helt nybyggt boende med handikappanpassad milljö, både inne och ute. På de boendes eget iniativ erbjuds de hårvård, fotvård och gymnastik på Smedgården. Kyrkan har också aktiviteter i lokalerna som t.ex. Träffpunkten.
 
I Smedgårdens lokaler hyr också kommunen lokal för Långseruds Hemtjänst. Det är hemtjänstens kontor och samlingsplats. För större möten som hemtjänsten har hyr de Smedgårdens samlingssal. Vill du ha kontakt med hemtjänstens personal är du välkommen att ringa dem på 0533-68 13 13. Är alla ute kan du lämna meddelande på telefonsvararen.
 
Långseruds Hemtjänst servar de äldre efter beslutade biståndsärenden, inte bara på Smedgården utan i hela vår bygd. Långseruds Hemtjänst har 10 tjänster. Att dessa är förlagda lokalmässigt i Långserud innebär närhet och god kontakt mellan de äldre och personalen, vilket självfallet betyder mycket för tryggheten.


En ny Boulebana invigd!


Rollatorrally ? Nej, väntan på boulematch


Gerd Johansson satsar med bouleklotet


Ett soltak från Långseruds församling spred glädje

Välkände Erik Rynefors infriade ett löfte och kom till Smedgårdens park och boulebaneinvigning


Kerstin Olsson och Olle Jakobsson planterar ett vårdträd


Hemtjänsten flyttar in


Smedsgårdens invigningstårta